Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край

...
Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край
Коментари Харесай

Протест с маски и блокиран път край Шишманци, трети ден сметището гори и мирише

Над 50 часа продължава гасенето на пожара на сметището край Шишманци, което сега тлее в дълбочина, съобщи БНР. Заради задимяването на региона поданици на няколко обитаеми места се събраха рано тази заран на митинг до завода за боклуци с гледище виновните институции да управляват по-сериозно активността му, с цел да се постави завършек на периодическите произшествия там.

Над двеста души от Шишманци, Белозем, Раковски и други обитаеми места блокираха пътната права към входа на завода за боклуци. Много от тях са с маски, демонстрирайки по този метод, че не могат да дишат, че миризмата е неприятна. Хората са недоволни, че са прекарали още една безсънна нощ, тъй като димът продължава да се стеле над целия регион.

" Отворих прозореца. По едно време въобще не можеше да се диша. Страшна миризма. "

" Преди една, две години отново беше същото. Протестирахме. Обещаха, че повече няма да има такива неща, само че ето, че отново същото се получава. Не желаеме да живеем по този начин ".

" Да проработи, както би трябвало, да е, както бяха споделили първоначално. Има си вътре всевъзможен тип инсталация и в случай че проработи, както би трябвало, няма да се усеща нищо ".

Искаме да се затегне контролът на територията на завода и да не се позволяват повече пожари, споделят още протестиращите и са подготвени да излизат тук всяка заран. Вече започнаха и подписка за закриването на завода за битови боклуци.

Екипите на пожарната не престават да работят на сметището като тлеещите сектори се обработват с вода и пръст. Извършват се замервания на въздуха като досега не са регистрирани сериозни равнища на обособените индикатори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР