Над 50 автобусни спирки ще има по четирите линии от

...
Над 50 автобусни спирки ще има по четирите линии от
Коментари Харесай

Над 50 спирки на нощните рейсове в София. ВИЖТЕ КЪДЕ!

Над 50 автобусни спирки ще има по четирите линии от нощния градски превоз в София, който потегля от 7 април. Рейсовете по четирите трасета ще свързват осем елементи на София и могат да се употребяват сред 00.00 и 4.00. Автобусите ще потеглят от площад " Княз Александър I ", като ще се движат през 40 минути.

Първата линия свързва ж.к. „ Люлин 1,2 " и ж.к. „ Младост 4 ". Автобусите към пл. " Княз Александър I " потеглят надлежно в 00. 54 ч. и 0:48 ч. Те ще се движат около метрото, по-късно по „ Цариградско шосе " към ж.к. „ Младост ". Втората линия е сред кв. „ Обеля " и ж.к. „ Студентски град ". Автобусите към пл. " Княз Александър I " потеглят надлежно в 00.20 ч. и 00:53 ч. Част от спирките са Технически университет, кино „ Одеон, ", Централна гара, метростанция „ Хан Кубрат " и „ Обеля ". Третата линия ще свързва ж.к. „ Овча купел 2 " с Автостанция Изток. Автобусите от там потеглят надлежно в 00.55 ч. И 00.23 ч. Те ще минават около стадион „ Георги Аспарухов ", пл. „ Васил Левски ", пл. „ Руски монумент " и ще стигат до пазара в кв. „ Овча купел ". Четвъртата линия ще свързва ж.к. „ Гоце Делчев " и ж.к. „ Дружба 2 ". Автобусите към пл. " Княз Александър I " потеглят надлежно в 00. 53 ч. и 00.47 ч. Те ще минават около разклона за летището, зала „ Фестивална ", гара „ Подуене ", бул „ П. Славейков ", Южен парк, 36-то СОУ.

Нощният билет е наследник, на него написа датата, за която важи и коства 2 лв.. Ще се продава единствено на място в рейса от контрольорите и няма да може да се купи авансово. С него обаче пасажерите ще могат да се прекачат на друга линия. Това става на началната спирка пл. " Княз Александър I ", като времето за трансфер ще е 5 минути.
Нощните автобуси няма да стопират на всяка спирка, както дневните. Това ще се случва единствено в случай че водачът види, че има човек, който чака на спирката, или някой от пасажерите натисне бутона „ Спри на спирка " в самия рейс. Нощните спирки ще бъдат обозначени с писмен знак N и съответния цвят на линията, по която се движат автобусите. Те ще имат видеонаблюдение и паникбутон.

С промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване в публичния градски превоз, които ще бъдат гласувани от Столичния общински съвет, санкцията за неточен пасажер става 50 лева, а тази, която се заплаща на място на инспектор - 30 лева Досега тя бе 40 лева Целта е да се увеличи събираемостта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР