Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл

...
Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл
Коментари Харесай

Над 50 700 души у нас получават целогодишно топъл обяд

Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл обяд по оперативната стратегия за храни и материално подкрепяне на най-нуждаещите се. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков пред публицисти по време на посещаване в Банско, където дружно с кмета на общината Георги Икономов откри реновирана социална кухня към Домашния обществен патронаж в града. Трапезарията обезпечава топъл обяд за над 250 души в района. В церемонията участваха още народните представители Даниела Савеклиева и Александър Мацурев.

Обновяването на обществената кухня е осъществено с финансовата помощ на два плана към Министерството на труда и обществената политика. Санирането и подхванатите енергоспестяващи ограничения са осъществени по план „ Красива България “. Фонд „ Социална протекция “ е финансирал закупуването на уредите за трапезарията. Инициативата и реализацията, както и обезпечаването на съфинансиране по плана, са заслуга на Община Банско, което я трансформира в отличен сътрудник в обществената политика на страната, сподели министър Петков.

На територията на общината се оферират 17 обществени услуги, които не престават да се развиват и надграждат, с цел да дават отговор на потребностите на нуждаещите се. 14 от тях са държавно делегирани действия, а 3 се финансират от общината, означи министър Петков. Банско бе и измежду първите 15 общини, които подписаха контракти с Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ за даване на патронажна грижа за хора с увреждания и възрастни хора с неспособност за самообслужване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР