Над 50 000 лв. ще плати застрахователна компания заради нанесени

...
Над 50 000 лв. ще плати застрахователна компания заради нанесени
Коментари Харесай

Има възмездие! Майка успя да осъди застраховател след тежка катастрофа с децата ѝ

Над 50 000 лева ще заплати застрахователна компания поради нанесени телесни повреди и психологични контузии на две деца, потърпевши в злополука, породена от недееспособен водач. Майката на децата заведе иск в Окръжния съд в Търговище поради нанесени две междинни телесни повреди, които са застрашавали и живота на 13-годишния й наследник, както и за лека на 9-годишното му братче, оповестява " Труд ".

Освен физическите контузии, децата претърпели и съществени душевен, поради които са приемали лекарства, посещавали са психолог и възобновяване им ще отнеме дълго време, а евентуално ще има стрес за години напред. Двете момчета са потърпевши на 29 януари 2016 година на пътя Русе – Варна. Него ден ги взел баща им, с цел да прекара с тях деня.

Неправоспособният водач. А.Ч., който карал колата на майка си, подхванал рисково изпреварване без да има видимост и навлязъл в насрещното платно, удряйки „ Деу Матиз”, в което били децата. Виновният лидер е получил присъда след съглашение. Тъй като автомобилът е имал годна застраховка, майката на децата е поискала обезщетение за тях от компанията. Решението за присъденото обезщетение има установително деяние и по отношение на отговорния лидер. За вредите на по-малкото момче са присъдени 6 000 лева, а за баткото 40 000 лева За направените разноските по делото би трябвало да им бъдат платени още над 2 300 лева Отделно са начислени правосъдни такси и разходи за експерт. Решението на Окръжния съд в Търговище предстои на обжалване пред Апелативния във Варна
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР