Над 50 000 деца учат допълнително за преодоляване на образователните

...
Над 50 000 деца учат допълнително за преодоляване на образователните
Коментари Харесай

Над 50 000 деца учат допълнително през лятото

Над 50 000 деца учат в допълнение за превъзмогване на просветителните компликации. Уроците се организират на двора, като най-често те са по български език и математика. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев пред bTV.

Той изясни, че в група са към 10 деца, а образованието е с дълготрайност от 80 до 120 часа. По думите му по време на отдалеченото образование единствено 1-2% от учениците не са работили въобще.

По отношение на въвеждането на нови интегрирани проби за учениците след 7-ми клас, Вълчев съобщи, че днешните деца би трябвало да придобият микс от компетентности. Той разясни, че още веднъж българският език и математиката ще бъдат съществени при тези проби, само че било значимо да има въпроси и от естествените науки.

На въпрос дали децата ще би трябвало да вървят на спомагателни частни уроци и по другите предмети, включени в теста, просветителният министър разясни, че това не е наложително.

Частните уроци са потребни, с цел да може детето да учи в допълнение, означи Вълчев. По думите му няма изпит, който да подсигурява сполучлива писта в живота.

Няма нищо трагично, в случай че едно дете не отиде в набеденото за най-хубаво учебно заведение, акцентира просветителният министър. Децата би трябвало да се научат да бъдат, а не да имат оценки, счита министър Вълчев.

Във връзка със започването на новата образователна година и по какъв начин ще се случи това, Вълчев съобщи, че се надява от 15 септември годината да стартира присъствено. Той за следващ път акцентира, че присъственото образование е най-хубавото и то оказва помощ за социализация и интеграция.

Ще създадем всичко допустимо да се стартира присъствено, като ще имаме подготвеност и за превключване към отдалечено, разясни още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР