Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за

...
Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за
Коментари Харесай

Втори ден Стрелча е в бедствено положение и без питейна вода

Над 5 милиона лв. са нужни на община Стрелча за справяне с вредите от пороите върху вододайната зона. Градът втори ден е в бедствено състояние и без питейна вода и няма изясненост по кое време ще бъде пусната. От през днешния ден са обезпечени водоноски, а общината раздава гратис минерална вода.

Стрелча

Валежите в Стрелча продължиха и през днешния ден и затрудниха дейностите по почистване на вододайната зона. Пречиствателната станция също има софтуерен проблем и водата там е мътна.
Филип Фингаров, шеф на ВиК- Стрелча: Това е резултат първо на изобилните дъждове, на неработещия утаител на пречиствателната станция и потенциала на бързите филтри в самата станция.
Смяната на рисковия азбестов тръбопровод с нови полиетиленови тръби е наложителна и ще усъвършенства качеството на водата, оповестиха от водното сдружение. Затова развалената зона ще бъде снимана и ще се изготви план.
Стойно Чачов, кмет на община Стрелча: След което да го внесем в Министерски съвет и Комисията по бедствия и повреди, с цел да може по най-бързия метод да ни финансират и да създадем най-малко този сектор, който в действителност е доста проблематичен.
Единствените работещи чешми в Стрелча са тези с минерална вода. Бутилираната вода пък е най-предпочитаната стока в магазините сега.

В детската градина към този момент са се погрижили за сигурността на децата.
Мария Петричка, шеф на детската градина: Ястията ще се подготвят единствено с изворна вода, съдовете също в кухнята ще се мият с изворна вода.
Общинската минерална баня се радва на засилен интерес. Жителите се надяват спешната обстановка с водата да бъде решена бързо, с цел да не пострада туризма в курортния град.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР