Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за

...
Над 5 милиона лева са необходими на община Стрелча за
Коментари Харесай

Над 5 млн. лв са нужни за вододайната зона на Стрелча

Над 5 милиона лв. са нужни на община Стрелча за справяне с следствията от пороите, които предизвикаха големи вреди във вододайната зона, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Градът е втори ден в бедствено състояние и без питейна вода. Няма изясненост по кое време ще бъде възобновено зареждането.

Пречиствателната станция също основава проблем поради неработещ утаител и се разчита единствено на филтри, които обаче не могат да пречистят водата. От през днешния ден в Стрелча са обезпечени две водоноски, а общината раздава гратис минерална вода на жителите.

Сутринта започнаха нови превалявания, които ще затруднят дейностите на екипите по почистване на вододайната зона. Ако дъждовете продължат, е допустимо бедственото състояние да бъде удължено, тъй като би трябвало да се изчака да спадне равнището на река Стрелчанска Луда Яна.

Филип Фингаров, шеф на ВиК-Стрелча: Почистена беше огромна част от натрупалите се в бента на водохващането пясък, трошляк и дърва, събираме вода във водоемите. Уверявам, през днешния ден също ще се работи на място, нека не вали и нека равнището на реката разрешава работа. Уверявам жителите, че сдружението прави всичко допустимо да възвърне водоподаването към домовете, въпреки и с вода с непитейни качества.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР