Над 4900 е броят на подадените от граждани жалби и

...
Над 4900 е броят на подадените от граждани жалби и
Коментари Харесай

Хиляди жалби от съседи в ДНСК

Над 4900 е броят на подадените от жители тъжби и сигнали в София към ДНСК. При множеството от тях става дума за обекти от 4-та до 6-та категория. Това значи, че премахването им за премахването е от компетенцията на районните администрации.

От началото на 2018 година до днешна дата са отстранени 10 противозаконни постройки. Сред тях покривна тераса в регион „ Витоша “, краткотрайна сграда кафене в „ Красно село “, стопанска сграда в Долни Богров, надстройка на към съществуващи гаражи, а също и приобщаване на кулоар към един от жилищата в жилищен блок. В кв. Гниляне е било отстранено и незаконно водопроводно отклоняване.

Що се отнася до случая с къщата „ кацнала” на покрива на столичната улица „ Минзухар” то ДНСК са ревизирали документите в Направление „ Архитектура и градоустройство “ (НАГ) към Столична община и в регион „ Лозенец “. Установено е, че жилищната постройка е въведена в употреба от органите на ДНСК през 2000 година, оповестиха за „ Монитор “ от строителния надзор. При инспекцията в НАГ не са показани строителни бумаги и документи за изпълненото строителство на покрива на постройката. На 7 май не е обезпечен достъп за оглед на място, прецизира „ Монитор”. Предстои определяне на причинителя и притежателя на градежа, както и издаване на заповед за обезпечаване на достъп до недвижимия парцел по административен ред, а при нужда и със съдействието на полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР