Над 48 500 дванайсетокласниците се явяват на днешната задължителна матура

...
Над 48 500 дванайсетокласниците се явяват на днешната задължителна матура
Коментари Харесай

Над 48 000 абитуриенти на матура в условията на пандемия

Над 48 500 дванайсетокласниците се явяват на днешната наложителна матура по български език и литература. Те дават отговор на въпросите на изпитния вид номер 18, който беше генериран сутринта в Министерството на образованието и науката. Последната задача от изпита за зрелостниците е да напишат есе или интерпретативно съчинение, чиято тематика ще бъде оповестена обществено малко по-късно. След това ще бъде пуснат и целият изпит, както и отговорите към него.

Матурата стартира в 9.00 часа. Изпитът е в 5162 зали на 722 учебни заведения в страната при спазването на противоепидемичните ограничения и с обезпечено видеонаблюдение. Резултатите би трябвало да станат ясни най-късно до 18 юни, с цел да може на 26 юни зрелостниците да получат дипломите си.

Влизането в учебните заведения ставаше при съблюдаване на отдалеченост. Температурата на младежите се измерваше на входа. При случаи на висока температура те трябваше да бъдат отделени от останалите и медицинските експерти на място да преценяват по какъв начин да се работи.

Абитуриентите влизаха с маска в учебните здания. В една стая има нормално 10-12 зрелостници, с цел да се съблюдава отдалеченост. Осигурени са дезинфектанти, както и защитни средства за квесторите.

Продължителността на изпита е 4 часа, разграничени в 3 модула.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР