Над 472 хиляди са заразени с COVID-19 в света и

...
Над 472 хиляди са заразени с COVID-19 в света и
Коментари Харесай

Шефът на СЗО стресна всички: Стоенето по домовете няма да възпре коронавируса

Над 472 хиляди са инфектирани с COVID-19 в света и над 21 хиляди са умрелите. Това заяви Световната здравна организация, която прикани страните,  наложили карантина, да употребяват това време, с цел да откриват и нападат ковид.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус още веднъж съобщи, че страните би трябвало да усилят тестването на пациентите и броя на работещите в опазването на здравето, съобщи БНР.

" Призоваването на хората да си стоят у дома и прекъсването на напредването на популацията е печелене на време и понижаване на натиска върху здравните системи. Сами по себе си обаче тези ограничения няма да спрат епидемията. Призоваваме всички страни да употребяват това време, с цел да нападат вируса “, сподели генералният шеф на СЗО.

Ватикана заяви, че церемониите, свързани с Великден, ще бъдат без богомолци, без ритуала за измиване на крайници и без процесии.

Испания, която е на второ място в света след Италия по брой умряли, удължава с две седмици - до 11 април, изключителното състояние, в опит да овладее разпространяването на Covid-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР