Над 460 училища и детски градини в страната са затворени

...
Над 460 училища и детски градини в страната са затворени
Коментари Харесай

Над 460 училища и детски градини са затворени заради грипна ваканция

Над 460 учебни заведения и детски градини в страната са затворени поради грипна почивка.

Епидемия е оповестена за 7 области. От през днешния ден в насилствена почивка излизат децата от Смолянска, Пазарджишка област, както и в Самоков. В Бургаско, Старозагорска област и Шумен ваканцията беше продължена до вторник.

Пикът на грипната зараза у нас към момента не доближат, заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространяването на грипа в множеството области и за това би трябвало да се усилят персоналните ограничения. Никакъв контакт с заболели, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския превоз вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и би трябвало да се проветрява.. Последните данни демонстрират, че от грип сега боледуват към 100 хиляди души. Миналата година по това време броят на инфектираните е варирал сред 200 и 400 хиляди на седмица.

" Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространяването на грипа в множеството области и за това би трябвало да се усилят персоналните ограничения. Никакъв контакт с заболели, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския превоз вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и би трябвало да се проветрява ", сподели още Повече ще боледуват млади, повече ще боледуват хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространяването на грипа в множеството области и за това би трябвало да се усилят персоналните ограничения. Никакъв контакт с заболели, тоалетни кърпички. Когато някой кашля в градския превоз вадим кърпичката и я слагаме на лицето. Да се проветрява. Най-хубавото време да се проветрява е моментът, когато вали сняг. Тогава е най-чистият въздух и би трябвало да се проветрява. /БГНЕС и БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР