Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети

...
Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети
Коментари Харесай

46 кг хероин, 13 кг амфетамини и 7 рецивидисти задържани при акция на прокуратурата

Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са конфискувани при профилирана интервенция, извършена на териториите на Хасково и Благоевград, под управлението на прокуратурата. Подробности за извършеното следствие оповестиха през днешния ден на брифинг окръжният прокурор Иван Стоянов и шефовете на двете регионални дирекции - ст. комисар Ангел Цанков и ст. комисар Николай Хаджиев.

Спецакцията е осъществена през вчерашния ден по обяд на територията на Хасково след оперативна информация, подадена от криминалисти на ОДМВР-Благоевград - след няколко месечно следствие, те стигнали до данни за съществуването на опиата в Хасково. В хода на подхванатите под управлението на прокуратурата дейности е тествана гаражна клетка в жилищния квартал "Орфей ".

На място са открити двама мъже - на 46 година и 47 година, както и пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,52 кг. В рамките на следствието е открито, че високорисковата дрога е била пренесена от Турция през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " с карго камион на компания, укрита в 10 топа плат. Стойността му по цени на правосъдната система е за над 5,5 млн. лв.. По думите на ст. комисар Комисар Цанков, двамата арестувани са основали условия за придобиване и преместване на хероина до България и до последващото му разпространяване.

Мъжете са с престъпно минало, разпитани са и са им повдигнати обвинявания. С разпореждане на Окръжна прокуратура им е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за период до 72 часа по формираното досъдебно произвеждане. Държавният обвинител посочи, че за това закононарушение законът планува от 15 до 20 години затвор и санкция от 200 до 300 хиляди лв..

В рамките на интервенцията са осъществени и процесуално-следствени дейности в благоевградското с. Тополница, където са арестувани 5-има мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, посочи ст. комисар Хаджиев.

Работата по документиране на незаконната активност продължава. Разследването работи и по посока събиране на доказателства за възможна съпричастност и на други лица към осъщественото закононарушение.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР