Над 450 обекта в цялата страна са включени в кампанията

...
Над 450 обекта в цялата страна са включени в кампанията
Коментари Харесай

Богдан Богданов: КЗП е действала репресивно

Над 450 обекта в цялата страна са включени в акцията на Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ) " Достъпно за вас ". Това стана ясно от коментар на икономическия министър Богдан Богданов пред Българска национална телевизия.

Проблем в акцията се оказала информираността. Кампанията е фокусирана върху 50 продукта и е ориентирана към най-уязвимите, по думите му.

Има конкуренция на пазара , съгласно министър Богданов.
 Разширяват самодейността
Разширяват самодейността " Достъпно за вас "

Обсъжда се и смяна в управлението на КЗП

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) по избрани процедури е работила репресивно , уточни той. От 34 каузи 31 са паднали в съда. Бизнесът и потребителите са снели доверието си от КЗП. Затова и Богдан Богданов на управлението на комисията. Това управление не работи , акцентира министърът на стопанската система. Той не може еднолично да смени управлението на комисията. В момента се разисква новия състав на КЗП. Очаквам бързо решение, отсече Богданов.

Преизпълнихме задачите, които си поставихме, сподели още той. Ако имаме поддръжка, ще продължим да работим, уточни той по отношение на, която била механически детайл, по мнението му.
 Шефът на КЗП отново отхвърли да подаде оставка
Шефът на КЗП отново отхвърли да подаде оставка

Стоил Алипиев не открива пропуски и неточности в работата си

Трябва да се оправим с наследени проблеми, изясни икономическият министър. Голяма част от проблемите в Държавната консолидационна компания (ДКК) не са решени , разяснява още той. 500 милиона лв. са изхарчени, а работа не е свършена, по думите му. ДКК като конструкция е лишена от смисъл, е мнението на министъра на стопанската система. Тя ще бъде преструктурирана и закрита. Констатираните нарушавания са дадени на прокуратурата.
 Възстановени са 45 млн. лева на ДКК за неосъществения държавен комплекс
Възстановени са 45 млн. лева на ДКК за неосъществения държавен комплекс

Ще спре изплащането на десетки милиони лихви, увери икономическият министър Богдан Богданов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР