Над 450 финансови компании от 45 страни станаха участници в

...
Над 450 финансови компании от 45 страни станаха участници в
Коментари Харесай

Мощен финансов алианс с инициатива в областта на климата

Над 450 финансови компании от 45 страни станаха участници в нова самодейност, ориентирана към отбрана на климата. Участниците са банки, застрахователни и одиторски компании, пенсионни фондове, рейтингови организации и тържища.

Ръководител на новата самодейност е специфичният дипломат на Организация на обединените нации за климата и финансите Марк Карни. Активите ѝ съставляват 130 000 милиарда $.

Участниците се ангажират да доближат въглеродна индиферентност най-късно да 2050-та година, беше оповестено на срещата за климата в Глазгоу.

Планира се до края на това десетилетие, излъчванията на парникови газове да се съкратят до 50%.

Новата самодейност е под егидата на " Финансов алианс Глазгоу за чисти нулеви излъчвания ", основан преди няколко месеца.

Марк Карни е някогашен гуверньор на Централната банка на Англия.

На всеки пет години участниците в самодейността ще преглеждат задачите си. Те ще оповестяват за напредъка си всяка година и за излъчванията, които финансират.

" Вече имаме главното, с цел да преминат климатичните промени на напред във времето във финансирането, тъй че всяко финансово решение да се взема поради климата ", увери Марк Карни.

Според него, с цел да се доближи тази цел " фирмите би трябвало да основат солидни преходни проекти, а страните предвидими политики. Това ще даде на финансовия свят доверието, с цел да влага ".

Смята се, че нужното финансиране за декарбонизиране на международната стопанска система е 100 000 милиарда $ за 30 години.

Този алианс обаче оставя недоволни неправителствените организации, които акцентират, че няма да се пречи на вложенията във въглища или нефт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР