Над 42 % ръст на плащанията чрез физически и виртуален

...
Над 42 % ръст на плащанията чрез физически и виртуален
Коментари Харесай

Все повече варненци плащат данъци чрез виртуалния ПОС терминал

Над 42 % растеж на заплащанията посредством физически и виртуален ПОС терминал през 2022 година регистрират в териториалната дирекция на Национална агенция за приходите във Варна. Все повече жители и компании от морската столица, притежатели на дипломиран електронен автограф или личен идентификационен код, се възползват от опцията за заплащане онлайн посредством така наречен виртуален ПОС терминал. Тази услуга пести време и средства на данъкоплатците, тъй като при използването й не се дължат такси, а постъпилите суми се отразяват незабавно в данъчно-осигурителната сметка на клиента.

От приходната организация припомнят, че при заплащане на отговорности, които са в развой на наложително осъществяване, погасяването им се отразява след спомагателна обработка и систематизиране и лишава повече време.

Над 130,4 млн. лева са постъпленията в Национална агенция за приходите Варна посредством виртуален и физически ПОС терминал за 2022 година, което е с 38,9 млн. повече по отношение на миналата година.

Услугата за безкасово заплащане са употребявали близо 36 000 от данъкоплатците, посетили салона за клиенти на Агенцията във Варна. Платените обществени отговорности посредством физически ПОС терминал са в размер на близо 15 млн. лв..

От Национална агенция за приходите припомнят, че с цел да платите посредством виртуален ПОС терминал, е належащо да влезете в Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите и да изберете „ Справка за отговорностите с опция за осъществяване на заплащане “, която се намира в рубриката „ Плащане и пресмятане “. За да се реализира заплащане без дължими такси, би трябвало да изберете бутон „ Без такса “ и системата Ви трансферира непосредствено към виртуалния ПОС на Национална агенция за приходите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР