Над 42 млн. американци са останали без работа през последните

...
Над 42 млн. американци са останали без работа през последните
Коментари Харесай

Рекордна безработица в САЩ: Над 42 млн. американци останаха без работа

Над 42 млн. американци са останали без работа през последните 11 седмици (от 15 март до 30 май). Това излиза наяве от броят на подадените заявки за компенсации в Съединентите щати, откакто бяха въведени ограничаващи ограничения по отношение на новия ковид.

От 24 до 30 май 1,87 млн. американци са кандидатствали за погашение на сходно обезщетение, осведоми БГНЕС. Предварителните калкулации на специалистите предвиждаха броя на останалите без работа да бъде доста по-малък, тъй като в Съединени американски щати стартира развой на разхлабване на ограниченията. От 17 до 23 май 2,1 милиона души са кандидатствали за компенсации.
Председателят на Федералния запас: Безработицата в Съединени американски щати може да стигне 25% Джероум Пауел обаче планува бързо възобновяване на стопанската система след рецесията с COVID-19
Корона-кризата се отрази най-сериозно на транспортния отрасъл. По данни на държавното управление има рекорден спад в износа и вноса през април, а това е нараснало комерсиалния недостиг до 49,5 милиарда $.

Износът на артикули и услуги в Съединени американски щати е понижен с над 20% спрямо март, до момента в който вносът е понижен с по-скромните 13,7%, оповестиха от Министерството на търговията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР