Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще

...
Над 41 000 допълнително включени уязвими граждани в страната ще
Коментари Харесай

БЧК раздава хранителни продукти на хора под карантина или с ниски доходи


Над 41 000 в допълнение включени уязвими жители в страната ще получат пакети с хранителни артикули от първа нужда. От помощта ще се възползват най-вече възрастни хора над 65 година, хора с увреждания, под карантина или такива с ниски приходи. Списъците на подлежащите на подкрепяне лица са предоставени на Червения кръст. От през днешния ден до 16 април в цялата страна поетапно ще бъдат раздадени 1 400 тона храна, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Индивидуалните пакети са със приблизително тегло до 30 кг и съдържат артикули като брашно, олио, ориз, консерви и други Те са обезпечени по Оперативната стратегия за храни, финансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица. Кампанията по обезпечаването и даването на пакетите се осъществя в партньорство сред Агенцията за обществено подкрепяне и Българския червен кръст.

В раздаването интензивно ще вземат участие чиновници и доброволци на БЧК в цялата страна. С помощта на общинските администрации не престават да се разпознават случаи на хора с ниски приходи, попаднали в затруднена обстановка. При опция те също ще бъдат включени в актуалната акция. До момента по Оперативната стратегия са раздадени съвсем 6 000 тона пакети с храна на 451 553 лица и фамилии.

По време на спомагателното разпределяне ще бъдат предоставени и осведомителни материали с рекомендации и инструкции за предотвратяване от заразяване с ковид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР