Над 400 от най-известните българи се събраха на бляскавата церемония

...
Над 400 от най-известните българи се събраха на бляскавата церемония
Коментари Харесай

Стил, класа и 400 ВИП гости на церемонията Жена на десетилетието

Над 400 от най-известните българи се събраха на блестящата гала за връчването на премиите „ Жена на десетилетието” на най-популярния дамски уебсайт Woman.bg, трансформирала се в събитие номер едно за сезона в столицата . Празнично украсената зала EFE на софийския хотел „ Маринела” посрещна най-изявените представители на родния бизнес и арт елита, които бяха приветствани от основния редактор на Woman.bg Мария Николова. Тя прочувствено благодари от сцената на хилядите, присъединили се в гласуването – знак, че българите имат вяра в идеята на уеб страницата да награди най-емблематичните дами за последните 10 години.



"Да бъдеш жена е привилегия. Ние, в екипа на Woman.bg, имаме вяра, че същински вдъхновяващите дами би трябвало да бъдат подкрепяни и отличавани поради смисъла да последвам положителните образци ", сподели Николова. Водещите на церемонията бяха младите родители Алекс Петканова и Орлин Павлов.



Те освен обявяваха номинираните, само че и не спираха да се майтапят с публиката, а Орлин Павлов даже хвана микрофона, с цел да поздрави гостите със своите шлагери. Той призна без терзание, че също чете Woman.bg, сходно на свои другари и колеги-мъже.



Камелия Славейкова

Това беше първата обществена поява на Алекс Богданска след раждането, като водещата несъмнено сияеше в роклята на Стоян Радичев. Първата статуетка "Жена на десетилетието " сграбчи Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България, управител връзки за Централна и Източна Европа и изпълнителен шеф на Shell Гърция. Победителката в категория „ Бизнес и общество “ получи своята премия персонално Кирил Илиев – шеф ритейл в „ Силвър Стар “ - общоприет дистрибутор на „ Mercedes-Benz “ за България. „ Забележително е, че първата премия отива точно при представител на бизнес средите, тъй като стопанската система е определяща за бъдещето на България”, означи отличената, която продължава да има вяра, че няма невъзможни неща.



Мария Илиева

Мартин Дабевски, управител маркетинг във Филип Морис България, награди ослепителната Мария Илиева, която стана жена на десетилетието в категория „ Музика” и показа със феновете, че точно през последните 10 години са ѝ се случили най-хубавите неща, освен в персонален, само че и в професионален проект. Певицата, която сега прави възторг в „ Като две капки вода”, пребори конкуренцията в лицето на надарените Рут Колева, Хилда Казасян и оперната певица Гергана Николаева. Броени минути по-късно, нетрадиционната Гери Николаева възхити публиката с божествено осъществяване на „ Ададжио “, с което е разтапяла ценителите на операта в цяла Европа.

Топ стилистът на България, Стоян Апостолов и собственичката на стилната телевизия CodeFashionTV, Мария Бонева, връчиха премията в категория „ Мода “. Дизайнерката на „ Romantika Fashion “ София Борисова завоюва оспорваната конкуренция в категорията "Шеф на кройката " в съревнование с Жени Живкова, Вяра Георгиева и Невена Николова. Неостаряващата Радина Червенова, безапелационно стана жена на десетилетието в категория TV дива, само че се закани от сцената да грабне и наградата за Жена на столетието. Водещата от Българска национална телевизия пристигна в компанията на фамилията си – брачна половинка си и двете си деца, а премията ѝ връчи индивидът с най-вече папионки в страната и емблема в медийния свят Гого Лозанов. „ Горда съм, че през всичките тези години съм била в Българска национална телевизия. Без малкия екран приказката нямаше да се случи. Без моите сътрудници, които доста обичам и на които съм доста признателна. Тази премия е за всички нас - за "По света и у нас ", съобщи Червенова под бурните овации на публиката. В категорията и бяха номинирани и емблематични телевизионерки Миролюба Бенатова, Мария Силвестър и Ани Салич.

Койна Русева събра най-вече гласове на специфичната платформа на Woman.bg в категорията „ Кино и театър”, в която бяха номинирани актрисата и продуцент Яна Маринова, както и неземно надарените и красиви актриси – Радина Кърджилова и Теодора Духовникова. Койна получи статуетка си „ Жена на десетилетието “ от артиста и режисьор Ники Илиев. Оспорвано стана и гласуването на читателите на Woman.bg в категория „ Перо “, в която за наградата се състезаваха Гери Турийска, Ваня Щерева, Мария Касимова – Моасе и Веселина Седларска. Най-остро перо измежду дамите в България за последните 10 години читателите отредиха на журналистката и публицист Веселина Седларска, а премията ѝ връчи Михаил Вешим. Константин Трендафилов (Папи Ханс) короняса Алекс Петканова за най-хубав блогър и влогър, само че тя побърза да успокои сътрудника си Орлин Павлов, че не е в спор на ползи и с необятна усмивка прегърна статуетката. Алекс призна, че самата тя е гласувала в тази категория за бъдещата майка Константина Живова, която ѝ ръкопляскаше от първия ред, в компанията на мъжа до себе си – продуцентът и тв водещ Кузман Илиев.

Учителката от Търново Мариана Пенчева, която сама се грижи за девет дребни българчета от небогати фамилии, заслужи премията в категорията „ Майките, които ни вдъхновяват”. Тя получи наградата от Тити Папазов, който прочувствено подсети, че всяка майка е победител. А в категорията и бяха номинирани и други вдъхновяващи майки като Ирина Тенчева, която присъстваше в компанията на брачна половинка си продуцентът Иван Христов, Лиза Боева, също съпроводена от мъжа до себе си – артистът Ицхак Финци и Юлияна Дончева. Сърцатата Мариана особено благодари на децата, които отглежда непринудено за търпението и любовта. Една част от тях бяха в залата на хотел „ Маринела”, а други гледаха излъчването на церемонията в онлайн в Novini.bg и Woman.bg. За жена на десетилетието в категорията "Спорт " бе приета Илиана Раева, която завоюва конкуренцията в гласуването на читателите измежду ненадминатите Мария Гроздева, Ивет Лалова и Станка Златева.

Президентката на Българската федерация по художествена гимнастика, пристигна в компанията на Златните девойки и олимпийски шампионки и щерка си, а от сцената благодари за безрезервната поддръжка на брачна половинка си Наско Сираков и двете си дъщери. Илияна Раева получи наградата от многократния олимпийски първенец Йордан Йовчев. Водещата на радиопредаването „ Тройка на разсъмване” Милена Златкова си извоюва премията за благородна идея с акцията “Повече българчета за България”, която провежда към този момент 14 години. В категорията ѝ бяха още учредителката на Фондация „ Искам бебе “, Радина Велчева, Нана и създателките на Майко Мила. Наградата си Милена получи от ръководителя на Сдружение на дребните хора – Светльо Чернев.

Всички дами, които победиха в десетте категории получиха специфични награди, дружно със статуетките си – черна роза от Метаноа, подарък от CodeBeauty в хотел Маринела, неповторимо колие с елмаз от SSG и специфична покана на наградените за бизнес среща в най – новия ресторант от веригата „ Капитан Кук “ – на „ Народно заседание “ 4!. Победителките получиха и билет за вино зала по време на фестивала уиски ром и вино в Хотел Маринела от 29 до 30 март, като три от тях, Радина Червенова, Илиана Раева и София Борисова, ще имат опция за извънреден достъп до майсторски клас по време на самия конгрес. Организаторите от Sportal Media Grouop и DSG Productions отличиха и няколко специфични награди. Наградата на основния редактор отиде при издателя и основател на първия кино-литературен фестивал Синелибри Жаклин Вагенщайн.



Търговският шеф на Sportal Media Group Мартин Петров удостои с приз една жена, която съставлява институция, само че с годините самата тя се трансформира в институция - директорката на банка ДСК Виолина Маринова.



Виолина Маринова

Тя не пропусна да честити на всички българки идния 8-и март и благодари за специфичното отличие в влиятелната категорията "Да създаваш история ". Изпълнителният продуцент на събитието, Борис Гълъбов от DSG Production, отличи Гергана Паси, също лауреат на специфична премия за "Двигател на смяната ". От сцената тя се пошегува, че наградата заслужава и нейният брачен партньор Соломон Паси, който я придружаваше и посъветва всички посетители да бъдат визионери. Калин Сърменов, шеф на Сатиричния спектакъл, разгласи специфичния приз за 97-годишната актриса Стоянка Мутафова, която поради неотложни задължения по идния си театър в средата на март не съумя да го получи персонално.

Нейната статуетка взе журналистката Елизабет Методиева, която благодари на публиката от името на огромната ни актриса и съобщи посланието на театралната легенда към готите на „ Жена на десетилетието “ – „ Да не ви пука, по какъв начин ще ви запомнят. Важното е да сте щастливи. “ Сред отличените бе и балерината Маша Илиева, чиито възпитанички привлякоха вниманието на публиката с хубав танц по време на изисканата гала. Тя получи премия в категорията "Силата да бъдеш ", връчена от името на организация „ Диаманти “ от Стоян Веселински. Приза в категория "Доброто побеждава " връчи забележителната Ангелина Ангелова, ПР шеф на хотел "Маринела ", която се занимава интензивно с щедрост като шеф на съдружие "Маринела ", а нейни публикации могат да бъдат прочетени в най-актуалните медии у нас. Тя връчи специфичната статуетка на Мартина Йорданова и Лазар Радков за акцията "Капачки за бъдеще ".

Събитието се организира с подкрепатa на: Организатори: Sportal Media Group и DSG Production Медийни сътрудници: Българска национална телевизия, Code Fashion TV, Magic TV, Радио Витоша, Magic FM и Хайлайф Снимки: Хайлайф и Sportal Media Group Домакин: зла ЕФЕ, хотел "Маринела " Декорация на зала: Events & Decor Diamanti Наградите се реализираха с поддръжката на: "Филип Морис България ", част от "Филип Морис Интернешънъл " – международният водач и мотор на смяната към бъдеще без дим; Schweppes, "Силвър Стар - общоприет дистрибутор на Mercedes-Benz за България "; "Гранд оптикс ", "Лейди естетика ", "Капитан Кук ", SSG, Код бюти, Катаржина Естейт, Tullamore Deu, Белинкая, сватбена организация Диаманти, "Метаноа де ла роуз ", БГ секюрити и Megami Club – Hotel Marinela Музика: Жоро Янев бенд, балет Маша Илиева, Гергана Николаева
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР