Над 400 нови случая на COVID-19 са регистрирани сред работници

...
Над 400 нови случая на COVID-19 са регистрирани сред работници
Коментари Харесай

Над 400 заразени в голяма германска кланица, очакват криза в доставките

Над 400 нови случая на COVID-19 са регистрирани сре д служащи в огромен цех за месопреработка в западна Германия , оповестиха управляващите в сряда, като огнището може да е обвързвано с облекчение на рестриктивните мерки за пътешестване, оповестява АП.

Новите клъстерни центрове са в касапница, ръководена от групата Toennies в Реда-Виденбрюк, оповестяват управляващите в окръг Гютерслох. Служители на компанията споделят, че тя може да е обвързвана с служащи, употребяващи опцията да посетят фамилиите си в източноевропейските страни , защото граничният надзор е омекотен.

Властите тестваха 1050 души в завода във вторник. Засега имат 589 резултата, а над 400 от тях са позитивни , оповестиха от локалния съвет.

Длъжностните лица подредиха затварянето на кланицата , както и изолацията и тестванията за всички останали, които са работили на мястото - слагат към 7000 души под карантина .

Инфекциите изтласкаха района над прага от 50 нови инфекции на 100 000 поданици за една седмица , при които локалните управляващи в Германия би трябвало да обмислят нови ограничавания .

Длъжностните лица взеха решение да затворят учебните заведения и детските центрове в окръга от четвъртък до началото на лятната почивка в края на месеца, само че избраха да избегнат по-широко затваряне.
 Коронавирус: В Европа отварят границите три месеца след безредното им затваряне
Коронавирус: В Европа отварят границите три месеца след безредното им затваряне

Не е ясно дали европейците са склонни да пътуват това лято

През последните седмици имаше няколко огнища в немски кланици , което накара държавното управление да наложи по-строги правила за сигурност за промишлеността и да забрани практиката за потребление на подизпълнители.

Заразата в Реда-Виденбрюк, една от най-големите кланици в Германи я, може да понижи наличните доставки на месо в Германия . Свен-Георг Аденауер, началник на регионалната администрация, съобщи, че една пета от немските месни артикули може да не е налична, до момента в който заводът е затворен, съобщи ДПА.

Гереон Шулц Атхов, формалният представител на Toennies, виновен за реакцията на пандемията на компанията, съобщи, че " компанията се е борила като лъв от февруари... с цел да не стигне вируса до производството ".

Алтхоф разяснява, че няма изрично пояснение за какво заразяването е станало в този момент . Но той означи, че доста задгранични служащи са желали да отидат да видят фамилиите си , когато е вропейските граници започнаха да се отварят още веднъж , което значи, че " бяхме изложени на нови опасности ".

" Ние бяхме наясно с това, само че... организирахме в допълнение тестване на хора, които се връщат от почивки и така нататък ", добави той. " Но не успяхме да се опазим от тези източници или този източник (на инфекция) - не знаем кой тъкмо. "

Той добави, че компанията има доста служащи от източноевропейски страни и доста от тях се прибраха през последните дълги уикенди, хладилните пространства също могат да улеснят разпространяването на вируса.

Германия стартира да отслабва рестриктивните мерки си за ковид в края на април и значително поддържа равнищата на заразяване, макар че локалните огнища, свързани с кланици, църковни служби и заведения за хранене, наред с други неща провокираха известна угриженост .

Новината за епидемията пристигна, когато канцлерът Ангела Меркел се срещна с 16-те регионални шефове на Германия, с цел да разиска обстановката.
 Правителството на Меркел утвърди втори спомагателен бюджет от €62,5 милиарда
Правителството на Меркел утвърди втори спомагателен бюджет от €62,5 милиарда

Общият плануван дълг на държавното управление за 2020 година набъбна до 218,5 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР