Над 400 млади лекари от Медицинския факултет в София положиха

...
Над 400 млади лекари от Медицинския факултет в София положиха
Коментари Харесай

Над 400 млади лекари положиха Хипократова клетва

Над 400 млади лекари от Медицинския факултет в София поставиха Хипократова клетва на специфична гала в НДК. Випуск 2017 е най-големият за последните 25 годиним оповестиха от университета.

Хипорктовата клетва поставиха 214 млади българи и 188 чужденци. Трима са приключили медицина с цялостно отличие и получиха премията " Златен хипократ ".

Сред отличниците е Васил Боянов
Васил Боянов: Никога не съм си го поставял за цел. Не е било самоцел за мен. Винаги съм се опитвал да се приготвя за всеки един от изпитите.
Заради промени в наредбата оценката на Васил няма да го освободи от изпит за специализация. Младият доктор желае да стане очен или дерматолог.
Васил Боянов: В България ще остана, тъй като всички мои родственици и другари са тук. А също и моята другарка, която е доктор и специализира сега в България.
За разлика от 2011-та година, когато 80% от новозавършилите лекари са декларирали, че желаят да изоставен страната, през 2017 година над 50 на 100 са споделили, че ще останат в България, сочи обичайното изследване на Медицинския университет.
Доц. Димитър Буланов, зам.-декан на " Медицински факултет ", МУ, София: Това, че хората желаят да останат да работят в България съгласно мен не постоянно значи възстановяване на изискванията на работа. Мисля, че по-голямата част от актуалните млади лекари просто обичат повече страната си, народа си и имат желание да работят тук.
Повечето млади лекари желаят да специализират хирургия, кардиология и вътрешни заболявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР