Над 400 любители на животните участваха в мирно шествие в

...
Над 400 любители на животните участваха в мирно шествие в
Коментари Харесай

Неколкостотин защитници на животните участваха в шествие в Хавана

Над 400 фенове на животните участваха в спокойно шествие в Хавана , издигайки лозунги с апел да бъде поставено завършек на насилието против животни в Куба, съобщи Асошиейтед прес.
 
Днешното шествие ще остави дребна, само че значима диря в историята на съвременна Куба. Социалистическото държавно управление на островната страна позволява публично шествие, което не се свързва с всеобхватната комунистическа страна - стъпка, която участниците в проявата и историците дефинират като извънредно необикновена и евентуално невиждана след първите години на революцията в страната.
Animal activists will march a mile down one of Havana's main thoroughfares waving placards calling for an end to animal cruelty in Cuba, reports.
— The Associated Press (@AP)
Това е историческо събитие, сподели Беатрис дел Кармен Идалго-Гато Батиста , която е студентка по публични връзки и получи позволение за шествието от хаванската община " Площад на революцията ".
 
Няма признаци Куба да върви напред към унищожаване на рестриктивните мерки пред свободата на събиране - страната към момента взима ограничения против неодобрено политическо говорене с всеобща полицейска готовност, талази от арести и краткотрайно задържане. Така че шествие на самостоятелни цивилен групи, настояващи за държавни дейности, ще бъде удивително в страна, където близо 60 години на процедура всеки аспект на живота е част от една командна верига, завършваща с висш водач на име Кастро, отбелязва АП.

 
В страната има една публично приета група за отбрана на животните, Аниплант , и може би десетина други дребни, неправителствени организации в Хавана и в други огромни градове. През последните години групата събра хиляди подписи с искане да бъде признат закон за отбрана на животните , само че без триумф до момента.-->
 
Шествието ще приключи при гроба на Джанет Райдър , американка, която се бори за правата на животните в Куба при започване на 20-ти век. Аниплант нормално провежда това събитие всеки април.
 
Показателно за продължаващото напрежение сред формалното и неофициалното в Куба е решението на доста доброволци от подкрепяната от държавното управление група за отбрана на животните да бойкотират днешното шествие и да проведат свое събитие идната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР