Над 400 хил. украински бежанци са влезли у нас от

...
Над 400 хил. украински бежанци са влезли у нас от
Коментари Харесай

Над 400 хил. украински бежанци влезли в България от началото на войната

Над 400 хиляди украински бежанци са влезнали у нас от началото на войната през февруари. Това сподели във Варна представителят на Върховния комисариат на бежанците в България Нарасимха Рао Нилагири Лакшми, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Независимо от политическите и стопански компликации българското държавно управление предложи една система на регистрация, която е извънредно бърза и неповторима. Тази система за краткотрайна протекция беше налична за всеки емигрант, който желае да остане в България и да има достъп до обществените услуги. Тези, които са се записали, са 110 хиляди. Това значи, че всички те имат достъп до опазване на здравето, обучение и работа. Тази поддръжка е невиждана. Не идва единствено от държавното управление, а и от частния бранш, общините, обществото и обособените жители, които търсеха метод да оказват помощ “, сподели още Лакшми.
Това е най-бързо разрастващата се изселническа рецесия от Втората международна война насам. Четири от всеки 10 бежанци у нас са деца. Тези данни изнесе представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн. Тя добави, че не е ясно какъв брой тъкмо са бежанците във Варна на този стадий, тъй като доста са настанени по частни квартири, само че се допуска, че са към 30 % от общия брой на бежанците, който е към 80 хиляди.

Кристина де Бройн и Нарасимха Рао Нилагири Лакшми откриха във Варна шестата в страната „ Синя точка “, която съставлява център за поддръжка на бежанци.

“Синя точка “ е едно място за отговор на изключителни обстановки в такива рецесии. Разпознаваемо място за поддръжка на хора, които са в такава тежка обстановка, изясни представителят на Върховния комисариат.
Мястото е проведено по този начин, че да посрещне децата, да им даде място за отдих и игра. В центъра могат да се почувстват още веднъж деца и най-малко малко да се оправят с контузията, която са претърпели, сподели Кристина де Бройн.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР