Над 400 души бяха проверени при акция на полицията и

...
Над 400 души бяха проверени при акция на полицията и
Коментари Харесай

Седем арестувани след акция на полицията и жандармерията в Белозем

Над 400 души бяха тествани при акция на полицията и жандармерията в пловдивското село Белозем. Седем са в ареста с повдигнати обвинявания. На място пристигнаха вътрешният министър и основният прокурор. Мащабната полицейска интервенция е единствено дни, откакто 83-годишна жена от селото беше ограбена и бита в дома си.

Пловдив

Главният прокурор увери жителите на Белозем, че до края на годината обстановката с битовата престъпност в дребните обитаеми места ще се промени. Гешев уточни, че разчита на взаимоотношението с локалната власт. Призова и хората по места навреме да алармират за нередности.
Иван Гешев, основен прокурор на Република България: Това, което се случи с старата жена е безсрамие... Ако не можем да се оправим с тези неща, би трябвало да си закрием страната - това е безсрамие към тези хора, които са работили за тая страна и в този момент да ги бият на тези години.
Полицията в Пловдив към момента продължава следствието по случая.
Старши комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив: Има вероятно обвинени, с които се работи сега. Но не мога по безапелационен метод да кажа, че те са причинителите на това действие.
Кметове от региона са безапелационни, че има потребност от засилено полицейско наличие.
Виолета Петрова - кмет на Белозем: Хубаво е да се вършат по-често такива акции, тъй като хората се опасяват.Павел Гуджеров - кмет на Раковски: Колкото повече полиция, толкоз по-добре. Винаги най-важният резултат, който се реализира от тези акции, е превантивният.
В рамките на днешната интервенция бяха тествани общо 420 души, 59 от тях - престъпно проявени.
Старши комисар Йордан Рогачев - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив: Това, което имаме като резултати все още, е формираните седем бързи полицейски производства, пет от тях са за противозаконен рандеман на дървен материал. Едното е за неистинен парични знаци и другото е определяне на акцизни артикули без бандерол.
Хората от махалата обявиха, че рано тази заран са били изплашени от неочакваното влизане на няколко полицейски буса. Местните са ядосани, че са им иззети дървата за огрев.

В акцията в Белозем и Шишманци през днешния ден се включиха и пътни служители на реда, които ревизираха над 180 автомобила. Съставени са голям брой актове. Предстоят още сходни интервенции в региона.

 Акция на полицията против битовата престъпност в три пловдивски села Акция на полицията против битовата престъпност в три пловдивски села
Акция на полиция и жандармерия се организира в селата Белозем, Чалъкови и Болярино в битката против битовата престъпност. В неделя там стара жена беш...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР