Над 400 деца и тийнейджъри без придружители от изгорелия мигрантски

...
Над 400 деца и тийнейджъри без придружители от изгорелия мигрантски
Коментари Харесай

Извънредно положение! На остров Лесбос са въведени мерки за помощ и контрол на 13 хиляди мигранти

Над 400 деца и младежи без придружители от изгорелия мигрантски лагер Мория на гръцкия остров Лесбос са трансферирани с чартърни полети в континенталната част на страната и настанени във краткотрайни убежища. В същото време гръцкото държавно управление се пробва да обезпечи заслон на хилядите мигранти, останали на улицата, като ги настанява в палатки и кораби.

Във връзка с изключителното състояние на остров Лесбос са въведени ограничения за помощ и надзор на 13 хиляди мигранти, които останаха без дом. Настаняват ги краткотрайно на палатки, само че стотици са още на открито. След огромния пожар през вчерашния ден бяха породиха още два, които изцяло унищожиха лагера.

Говорителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас предизвести мигрантите, че никой няма да напусне острова:

" Някои не почитат страната, която ги приема гостоприемно. Доказват, че не търсят един по-добър живот. Напротив. Използват всеки мотив, с цел да взривят всяко решение. Така задълбочават казуса и възпламениха за повторно Мория, като унищожиха лагера. Оставиха бездомни хиляди мигранти, хиляди фамилии с деца. Надяваха се, че като изгорят Мория ще отпътуват от острова. Това няма да се случи ".

Все още се търсят и инфектираните с ковид. Пристигнаха и няколко кораба, където настаняват майките с деца.

Жителите на Лесбос стачкуват против мигрантите и желаят неотложно да ги трансферират на друго място.

В Народното събрание партията на националистите " Гръцко решение " упорства да ги настанят на необитаеми гръцки острови.

Европейската комисия чака настояването на гръцкото държавно управление за финансова помощ за мигрантите на Лесбос. Германия предлага и другите европейски страни да одобряват част от мигрантите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР