Над 400 депутати от Народното събрание на Куба одобриха закон

...
Над 400 депутати от Народното събрание на Куба одобриха закон
Коментари Харесай

Разрешиха рекламите в кубинските медии

Над 400 депутати от Народното събрание на Куба утвърдиха закон за медиите, който резервира значимостта на Комунистическата партия, само че в това време позволява спонсорството и рекламите за първи път от десетилетия насам.

Медийният бранш нормално е противоречива област в карибската страна. В Куба няма частни вестници или малките екрани, а тези с най-широк обсег се управляват от Комунистическата партия на страната.

 
Време е да изпробваме всички запаси на обществената връзка, с цел да насърчим присъединяване, прозрачността и отчетността. Както и да обединим всички наши познания, с цел да оползотворим най-хубавите хрумвания.
Мигел Диас-Канел, президент на Куба

Законът не планува съществуването на така наречен самостоятелни медии, изключително на интернет порталите, които се усилиха през последните няколко години. Вицепремиерът и началник на отдел " Икономика и обмисляне " Алехандро Гил рапортува за сложното икономическо състояние в страната – другата точка от дневния ред на депутатите.

 
Трябваше да понижим количеството дизелово гориво, продавано на бензиностанциите за частни транспортни средства. Ще го преразпределим за публичния превоз, за селското стопанство и за реколтата от захарна тръстика. Ще изнесем стоките от пристанищата, с цел да осигурим продуктите от главната хранителна кошница.
Алехандро Гил, министър на стопанската система и планирането на Куба

Гил призна, че непрекъснатото повишение на главните цени е един от най-сериозните проблеми, пред които е изправено популацията. Недостигът и увеличението на разноските, черният пазар и препродажбата на съществени артикули от частни лица удрят джоба на кубинците. От държавното управление се притесняват, че тези фактори могат да усилят още инфлацията в карибската страна. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР