Над 400 български ученици от различни възрастови групи получиха основни

...
Над 400 български ученици от различни възрастови групи получиха основни
Коментари Харесай

Над 400 ученици получиха основни познания по финансова грамотност в „Часът на банката“

Над 400 български възпитаници от разнообразни възрастови групи получиха съществени финансови знания, с помощта на самодейността на Райфайзенбанк „ Часът на банката “. Кампанията, която се организира за втора поредна година, е ориентирана към повишение на финансовата просветеност измежду подрастващите. От началото на 2018 година в „ Часът на банката “ влязоха ученици на ПМГ „ Гео Милев “ – Стара Загора, МГ „ Д-р Петър Берон “ – Варна, Националната финансово-стопанска гимназия и 12-то СУ „ Цар Иван Асен II “ в София, като до края на годината акцията ще обхване и други учебни заведения в страната.

Експерти от банката приготвиха учениците за първата им среща с финансовия свят, като ги срещнаха с отговорността при ръководството на парите и с нововъведенията за разплащане. Благодарение на интерактивното включване в образцов развой по изтегляне на пари от банкомат, подрастващите осъзнаха какъв брой значимо е да имат познания, които в бъдеще ще им оказват помощ по-добре да ръководят и пазят персоналните си средства.
В „ Часът на банката “ на зрелостниците бе показана и специфична тематика, отдадена на предприемачеството.

Най-голям интерес измежду учениците провокираха модерното онлайн банкиране, аксесоарите за безконтактно заплащане и опциите за професионално развиване като банкови чиновници, в случай че изберат да се осъществят в специалността. В разговор с специалистите на Райфайзенбанк, учениците съумяха да се осведомят за главните действия, спецификата и отговорностите при работа във финансова институция.

Повишаването на финансовата просветеност измежду младото потомство остава една от водещите виновни дела за Райфайзенбанк и през тази година. Предстои и 10-тото юбилейно издание на акцията „ Избери, с цел да окажеш помощ “, която ще започва през есента на 2018 година и още веднъж ще обхване най-наболелите тематики в обществото и ще поддържа най-нуждаещите се обществени групи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР