Над 400 американски държавни служители от 40 правителствени агенции изпратиха

...
Над 400 американски държавни служители от 40 правителствени агенции изпратиха
Коментари Харесай

Американски служители с писмо до Байдън - искат спиране на огъня в Газа

Над 400 американски държавни чиновници от 40 държавни организации изпратиха писмо до президента Джо Байдън с искане за преустановяване на огъня в Газа, в което се опълчват на поддръжката му за Израел във войната против " Хамас ".

Писмото, за което първо заяви " Ню Йорк Таймс ", е подписано от политически лица и чиновници от Държавния департамент, Белия дом, Съвета за национална сигурност и Министерството на правораздаването. То е част от поредност вътрешни канали за противоречие в държавните организации по отношение на метода на администрацията на Байдън към войната в Газа. Несъгласието е по отношение на възходящия брой цивилни жертви вследствие на продължаващата бомбардировъчна акция на Израел в Газа след нападението на 7 октомври от палестинската терористична формация " Хамас ".

Въпреки доказателствата, че " Хамас " употребява цивилните като жив щит - в това число в лечебни заведения и учебни заведения - и доказателствата, че терористите злоупотребяват с хуманиранните дейности и даже употребяват коли за спешна помощ за бягство на свои хора през блокадата, чиновниците желаят неотложно преустановяване на огъня. Припомняме, Израел неведнъж прикани цивилните да изоставен северната част на Газа и предложи да спомага за евакуацията на бебета от детската болница, както и да даде кувьори, само че " Хамас " попречва преместването.

В писмото се упорства Байдън да " спре кръвопролитията, породени от ответната военна акция на Израел в Газа ".

" Призоваваме президента Байдън незабавно да изиска преустановяване на огъня; и да призове за деескалация на сегашния спор, като обезпечи незабавното освобождение на израелските заложници и случайно арестуваните палестинци; възобновяване на достъпа до вода, гориво, електричество и други съществени услуги; и прекосяване на съответна филантропична помощ към линията Газа ", цитира писмото " Ню Йорк Таймс ".

" Преобладаващото болшинство от американците поддържат прекратяването на огъня ", се споделя в писмото, като се цитира изследване на " Date for Progress ", извършено на 18-19 октомври, съгласно което 66% от американците, в това число 80% от демократите, декларират, че Съединени американски щати би трябвало да окажат напън върху Израел да наложи преустановяване на огъня.

" Освен това американците не желаят американската войска да бъде въвлечена в още една скъпоструваща и безсмислена война в Близкия изток ", се споделя в писмото.

Писмото се появи откакто десетки чиновници на Държавния департамент използваха най-малко три вътрешни канала с цел да изразят противоречие с формалната политика на Белия дом, с изключение на отвореното писмо на някои чиновници на Американската организация за интернационално развиване (USAID), които също подлагаха на критика политиката на администрацията на Байдън във връзка с Израел.

Запитан за неотдавнашния меморандум, подписан от 100 чиновници на Държавния департамент и USAID, представителят на Държавния департамент Матю Милър съобщи, че една от мощните страни на организацията е " разнообразието от възгледи ", като добави, че департаментът " приветства хората да показват своите възгледи ". Милър съобщи, че държавният секретар Антъни Блинкън се е срещнал с няколко души от разнообразни бюра в Държавния департамент, с цел да чуе какво мислят за политиката на Съединени американски щати във връзка с спора.

" Той предизвиква хората да дават противоположна връзка. Насърчава хората да се изричат, в случай че не са съгласни. Това не значи, че ще променим политиката си поради техните несъгласия. " - акцентира Милър. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР