Над 400 000 лева са намерени в банкова касета на

...
Над 400 000 лева са намерени в банкова касета на
Коментари Харесай

Има безспорни доказателства за нарушенията в ДАБЧ, заявиха от прокуратурата

Над 400 000 лв. са открити в банкова касета на някогашния основен секретар на Държавната организация за българите в чужбина. Красимир Томов беше един от арестуваните по време на акцията в организацията. Той е упрекнат, като част от скица за издаване на документи за българско поданство.

От прокуратурата прецизират, че Томов е заявил единствено 60 000 лв. - спестявания. Освен него, измежду арестуваните е и шефът на Агенцията за българите в чужбина - Петър Харалампиев. Държавното обвиняване твърди, че задържаните са издавали нерегламентирано български документи против пари.

Намерените пари в сейфа на Томов биха могли да бъдат свързани с работата му в организацията и с обвиняванията, които са повдигнати за присъединяване в проведена незаконна група. Това сподели изпълняващият функционалността на краткотраен началник на профилираната прокуратура Димитър Петров пред Нова телевизия.

„ Считаме, че имаме доказателства, като това ще бъде конкретизирано в обвиняването на съответните лица. Събраните доказателства към сегашния миг съгласно нас са безспорни ”, сподели още той.

Петров съобщи, че все още няма доказателства част от тези пари да са стигали до избрани политически сили или лица: „ Нашите данни са, че единствено Томов е имал достъп до този сейф. Затова считаме, че сумите са съхранявани там. По отношение на въпроса дали суми са вървели към политическа мощ или лица, към този стадий няма такива доказателства, заради което смятам, че не би трябвало да се прави такава политическа спекулация”.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР