Над 40 служители на МВР са уличени за действие или

...
Над 40 служители на МВР са уличени за действие или
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Над 40 полицаи помагали на Семерджиев

Над 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са уличени за деяние или безучастие в помощ на Георги Семерджиев, който при злополука през юли аргументи гибелта на две девойки на тротоара на бул. " Черни връх " в центъра на София.

След случая Семерджиев избяга и се укри със съдействието на полицайката Симона Радева. 

Проверката против Симона Радева към момента не е завършила, само че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров чака нейното дисциплинарно уволняване.

Той показва, че след информация, че служители на реда помагали на Семерджиев, почнала инспекция за чадър над него, обхващаща последните 10 години.

Семерджиев има 47 акта и 49 наказателни постановления за разнообразни нарушавания. Шофира с подправена шофьорска брошура, подправени регистрационни табели и метамфетамин в кръвта. В колата му бе открита и сигнална полицейска лампа.

Дали става въпрос за чадър от по-високо равнище, или за инцидентни случаи, ще каже инспекцията в Министерство на вътрешните работи, която продължава още. Главсекът не се ангажира с това да удостовери дали фактически има чадър над Семерджиев в Министерство на вътрешните работи, като изясни, че се касае за дейности най-вече на редови чиновници и вероятно за неупражнен надзор от страна на техните ръководители. Така се разбра, че инспекцията не е открила чадърът да е на по-високо равнище и евентуално няма да продължи.

Като образец за дисциплинарно произвеждане, което ще бъде стартирано против чиновници на Пътна и Охранителна полиция, Тодоров уточни няколко случая, в които Семерджиев е заловен да кара без брошура, само че вместо да стартира произвеждане, е глобен с акт. Това, по думите на главсекът, е тежка дисциплинарно нарушаване.

Петър Тодоров не се ангажира с коментар за това дали обвинените служители на реда са взимали подкупи.

Петър Тодоров обаче и сподели, че цялата поредност от случаи откроява наглото и брутално възприятие за безотговорност у лицето, само че за построяването му има няколко фактора, в това число законодателството, което го разрешава.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР