Над 40 събития с участници от над 38 държави представя

...
Над 40 събития с участници от над 38 държави представя
Коментари Харесай

Над 40 събития с участници от 38 държави на музикалния фестивал „Варненско лято“

Над 40 събития с участници от над 38 страни показва тазгодишната стратегия на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “. Това заяви артистичният шеф на форума Марио Хосен, съобщи кореспондент на Moreto.net.

97-ото издание на най-стария фестивал у нас ще бъде намерено на 24 юни . Събитията в календара му ще продължат чак до месец октомври. За следващ път варненската аудитория ще има опция да се допре до творчеството и гения на международни музиканти.

През тази година главен акцент в програмата на „ Варненско лято “ е концерт под патронажа на посланика на Испания у нас Алехандро Поланко . Сценичната демонстрация е отдадена на председателството на южната страна на Европейския съюз, което публично ще започва на 1 юли.

Испанската музика участва и в други елементи от фестивалната стратегия.

„ За нас фестивалът е извънредно значим. Началото съвсем съответствува с испанското председателство на Европейски Съюз “, сподели Поланко.

„ Концертът на 30 юни ще има европейско измерение с испанска и европейска стратегия. Ще взе участие камерният оркестър на Виена, полски солист. Ще бъде изпълнен химнът на насладата на Бетховен, който е химн на Европейски Съюз “, разяснява Хосен.
Откриването на „ Варненско лято “ на 26 юни е в ръцете на една от най-бързо прогресиращите и обещаващи диригентки в света – българката Деляна Лазарова. Те ще направи своя варненски дебют.

Гостуването на Виенския камерен оркестър е един от гвоздеите в проргамата. Съставът със 75-годишна история ще бъде дирижиран от испанския диригент Педро Халфтер.

Публиката на „ Варненско лято “ ще има опция да се наслаждения и на музиката на различен водещ европейски оркестър – Камерният оркестър „ Ференц лист “ .

4 барокови ансамбли ще доставят същинска приятност на феновете на старинната музика сред 9 и 12 септември. Сред тях са Бароков отбор Вроцлав и португалският Dete Lagrimas Consort за старинна и модерна музика. Част от модула е и концертът на Марио Хосен и Пиеро Барбарески.

Френският занаятчия на рядко срещания бистър орган Мишел Деньов ще музицира със струнния квартет на Националния оркестър на Белгия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР