Над 40 нови учебници за втори и шести клас на

...
Над 40 нови учебници за втори и шести клас на
Коментари Харесай

Одобрени са новите учебници за втори и шести клас

Над 40 нови учебници за втори и шести клас на издателство "Просвета " са утвърдени от Министерството на образованието и науката, оповестиха от издателството.

Експертите дават позитивна оценка освен на печатните издания, само че и на електронните им разновидности. Те съдържат атрактивни 3D анимации, видеоклипове, интерактивни извършения, проби, задания и просветителни игри. И нещо доста значимо за родителите - електронните учебници на "Просвета ", ще бъдат на пазара незабавно, откакто МОН оповести листата с дефинитивно утвърдените заглавия. Това се чака да стане преди 15 септември.

Издателството е внесло най-вече планове за учебници за втори и шести клас. Те са с марките "Просвета ", "Просвета АзБуки " и "Просвета Плюс ". По всеки предмет има по два или по три учебника, с цел да може учителят да подбере най-подходящия за своите възпитаници. Учебниците са написани на понятен и лек език, съгласуван с възрастта на децата.

Издателската група взе участие с два разнообразни комплекта за втори клас - "Чуден свят " на "Просвета " и "Голямото премеждие " на "Просвета Плюс ". Всеки от тях включва учебници по български език и читанка, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество. Има и нови учебници за втори клас по три непознати езика - британски, немски и съветски.

За шести клас импортираните и утвърдени планове са общо 27, като към всеки учебник има книга за учителя и работни тетрадки. След утвърждението от МОН идва вторият значим стадий - учителите би трябвало да оценят и изберат учебника, по който ще преподават през идната образователна 2017/2018 година. За да получи оценка "приложим ", един план би трябвало да събере минимум 50 % поддръжка.

От "Просвета " подсигуряват, че ще доставят на учебните заведения всички учебници в периодите, избрани от МОН. А електронните учебници ще са разполагаем на учителите още при започване на август. Всички нови учебници на "Просвета " за първи и пети клас пък ще бъдат в учебните заведения за първия образователен ден - 15 септември, твърдят от издателството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР