Над 40 млн. лв. ще излезе ремонтът на НДК. Това

...
Над 40 млн. лв. ще излезе ремонтът на НДК. Това
Коментари Харесай

Ремонтът на НДК излиза златен

Над 40 млн. лева ще излезе ремонтът на НДК. Това ще е най-големият разход за българското председатество на Европейски Съюз. Още в края на предходната година шефът на Двореца Мирослав Боршош разгласи, че за преустройството ще са нужни 35 млн. лева Той изясни, че разноските за настоящи и спешни поправки, LED осветлението, строителните такси, разрешителни и надзора, са на обща стойност 20, 3млн. лева Каза и, че е закупена конгресно-конферентна техника за близо 4 млн. лева и пресметна, че ще трябват близо 3 млн. лева за създаване на цялостната система за сигурност на НДК, съгласно условията на Европейски Съюз, оповестява " Труд ".

По думите на Боршош подготовката за ремонта глътнала към 3,9 млн. лева Парите отишли за създаване на нови пространства и възобновяване на съществуващи, техника и нови екрани, за цифрово снимане и паспортизация на постройката, за осветяване на фасадата, за планиране на нова система за енергийна успеваемост.

“Подготовката за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз върви със забавяния и потребност от спомагателни средства в няколко посоки”, призна през вчерашния ден отрасловият министър Лиляна Павлова. Тя изрази вяра, че няма да бъде надхвърлен бюджетът на председателството, който е в размер на 150 млн. лева

Павлова заяви, че капиталът на определения за съществена постройка на председателството Национален замък на културата ще би трябвало да се усили с още няколко милиона лв.. Причината била, че първичните планове са направени по планирана стойност преди публичната поръчка за ремонта му. Миналата година капиталът на НДК бе вдигнат със 17 млн. лева

Министърът, отговарящ за председателството призна, че в началото не е било планувано построяването на пресцентър с над 240 работни места и инфраструктура за директно телевизионно предаване по спътник. Тя сподели, че ще се прави обща поръчка за пресцентъра. Все още няма планове какъв брой тъкмо ще коства той.

От думите на Павлова стана ясно, че ще бъде оповестена и още една социална поръчка за НДК – за IT-сигурност и отбрана от хакерски атаки. И за нея се вършат планове.

В прогнозата на Боршош, че ремонтът ще глътне 35 млн. лева не са включени пресцентърът както и обзавеждането на четирите зали за председателството.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР