Над 40 млн. лв. от оперативна програма Региони в растеж

...
Над 40 млн. лв. от оперативна програма Региони в растеж
Коментари Харесай

Над 40 млн. лв. от ОПРР се пренасочват за медицинско оборудване и маски

Над 40 млн. лева от оперативна стратегия " Региони в напредък " се пренасочват за закупуване на здравно съоръжение и маски за битка с Covid-19. Решението е взето от Министерския съвет в сряда, заяви държавната осведомителна работа.

Финансирането е обезпечено от недоговорен или икономисан досега запас по оперативната стратегия. Той ще се пренасочи към предпочитана ос " Регионална здравна инфраструктура ".

С 40-те млн. лв. ще се купи съоръжение за болнични инфекциозни отделения, като инхалатори и респираторни апарати. Част от средствата са за доставка на медикаменти, консумативи, проби, защитно облекло, персонални защитни средства, маски и други артикули и услуги, нужни за подсилване на потенциала на лечебните заведения против Covid-19.

Подкрепата ще се даде на Министерство на здравеопазването, което ще дефинира типа и броя на нужното съоръжение и медицински консумативи. Тона ще стане въз основата на настоящ разбор на обстановката, планирани данни за разпространяване на болестта и плануваните ограничения от страна на държавното управление.

Изменението на оперативна стратегия " Региони в напредък " стана допустимо вследствие на измененията, препоръчани от страна на Европейската комисия в Общия правилник за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР