Над 40 милиона китайци са блокирани за момента в градовете,

...
Над 40 милиона китайци са блокирани за момента в градовете,
Коментари Харесай

Карантина заради новия вирус: Над 40 милиона души в Китай са блокирани в селищата си

Над 40 милиона китайци са блокирани за момента в градовете, където живеят, в границите на защитните ограничения против вирусната пневмония, откакто нови четири общини вкараха ограничавания върху превоза, съобщи „ Франс прес “.
Увеличава се броят на инфектираните с новия ковид в Китай Петима души в Шотландия се тестват за вируса като защитна мярка
Междувременно стана ясно, че 14-те пациенти във Англия са в районите на Шотландия, Уелс и Белфаст, оповестява Би Би Си. Тестовете на петима от тях са негативни. Очакват се резултатите на останалите. Повечето летища в Европа вкараха термокамери за идващите от рисковите страни.

Общо 13 градове са взели карантинни ограничения в централната китайска провинция Хубей, от чийто основен град Ухан потегли болестта в края на предходната година. По последни данни в страната има 26 умряли и 830 инфектирани с новия ковид.
Съмнения за китайския ковид и в Шотландия, изследват петима Смята се, че най-малко трима от пациентите са китайски жители
Във връзка с разпространяването му Националната здравна комисия разгласи най-високо ниво на реагиране на опасността от 14.00 ч. пекинско време през днешния ден (08.00 ч. българско).

Спрени са полетите от Ухан за Москва, заяви през днешния ден неназован източник на Интерфакс, представен от „ Ройтерс “.

В Ухан стартира градежа на специфична болница, която би трябвало да е подготвена до 10 дни. В нея се придвеждат хиляда кревати да болните с новия ковид. Под карантина са още 9 града.

Много страни приканиха жителите си да не пътуват до Китай. А интернационалните екипи от учени към този момент работят върху откриването на ваксина.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР