Над 40 лидери на държави от цял свят и евреи,

...
Над 40 лидери на държави от цял свят и евреи,
Коментари Харесай

Лидери от цял свят се събират в Ерусалим, почитат жертвите на Холокоста

Над 40 водачи на страни от целия свят и евреи, оживели от Холокоста се събират в Ерусалим, с цел да отбележат 75 години от освобождението на концлагера Аушвиц от Червената войска и Деня в памет на жертвите на Холокоста. Медиите разказват сибитието като най-голямото интернационално дипломатическо събитие в историята в Израел, охранявано от над 10 000 служители на реда.
Президентите на Русия и Франция, американският вицепрезидент Майк Пенс и английският принц Чарлз, представляващи съюзническите сили от войната, ще създадат обръщения на гала в мемориала „ Яд Вашем “.
Изказване ще направи и немският президент Франк-Валтер Щайнмайер на срещата на над 40 държавни глави, в това число българският президент Румен Радев.
Заедно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху водачите ще предупредят против възобновление на антисемитизма в речи в мемориалния център в памет на 6 млн. евреи, убити от нацистка Германия в газови камери, гета и концлагери, оповестява БНР.
Около 100 оживели от Холокоста ще вземат участие в събитието.
Владимир Путин ще бъде основен задграничен посетител на Световния конгрес „ Да съхраним загатна за Холокоста, борейки се с антисемитизма “. Според помощника на Путин Юрий Ушаков това ще бъде тирада, в която съветският водач ще приказва за решаващия принос на Съветския съюз за успеха над нацизма, припомняйки, че точно неговите войски са освободили Освиенцим. Путин ще обърне особено внимание на недопустимостта за опитите за подправяне на историята и преразглеждането на резултатите от Втората международна война, както и за настоящите интернационалните проблеми, заяви ТАСС.
Още две точки от работната стратегия на Путин в Израел ще бъдат свързани със загатна за войната - присъединяване в гала по откриването на бронзов обелиск за възпоменание в централен Йерусалим и гала по връчване на Орден за смелост на роднините на героя от въстанието на пандизчиите от лагера на гибелта в Собибор Леон Фелдгендлер.
След всички събития в Израел, Путин ще замине за Витлеем, с цел да договаря с палестинския президент Махмуд Абас, с който също ще разиска настоящи въпроси от двустранния и интернационалния дневен ред.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР