Над 40 л на кв. метър дъжд, придружен с градушка

...
Над 40 л на кв. метър дъжд, придружен с градушка
Коментари Харесай

Порой с градушка наводни Пловдив

Над 40 л на кв. метър дъжд, съпроводен с градушка се изляха над Пловдив през днешния ден. На повече от 100 сигнала се отзоваха екипите на пожарната, общинските предприятия и доброволческите отряди в битката с проливния дъжд. В помощ на пожарникарите в Пловдив даже пристигнаха и екипи от Пазарджик с шест мотопомпи.

Каква е обстановката в този момент в града - вижте от директното включване на Мариела Хубинова.

Пловдив

Екипи на общинското дружество " Чистота " и на пожарната отводняват предпочитано здравни заведения. Партерният етаж на Онкологичния и Кожния диспансери, както и болница " Свети Каридат " също са залети от водата.

Има и голям брой аварирали коли и тапи. Пуснатият за придвижване преди два месеца подлез на улица " Гладстон " беше затворен.

Голям търговски център беше евакуиран поради заплаха за посетителите и личния състав, защото равнището на водата доближи до контактите на електрическото зареждане:

Колекторът на бул. " Санкт Петербург " е аварирал в резултат на огромните количества превалявания.

Хората не знаеха по какъв начин да се приберат, тъй като измененията в градския превоз не бяха отразени на електронните табла на спирките.

На доста места в Пловдив поради дъжда отхвърлиха светофарни уредби, имаше и спиране на електрозахранването. Автобусите от градския превоз се движат с огромни закъснения поради наводнените булеварди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР