Над 40 хиляди пътници са били засегнати от националния протест

...
Над 40 хиляди пътници са били засегнати от националния протест
Коментари Харесай

Над 40 хиляди души засегнати от най-масовия протест на автобусните превозвачи до момента

Над 40 хиляди пасажери са били наранени от националния митинг на автобусните превозвачи, който се организира през днешния ден от 14 до 15.30 часа. По систематизирани данни все още в акцията са взели участие към 99 % от автобусните компании, обслужващи общински, регионални и републикански транспортни схеми и членуващи в Сдружението на автобусните превозвачи. Протестът с искане да бъде спрян проектозакона за Българска автомобилна камара е бил подсилен от към 2 700 рейса.  Според автобусните превозвачи, той е лобистки и дава цялата държавна власт в ръцете на няколко души с ползи в транспортния бизнес и със сериозна политическа поддръжка от страна на ръководещите.

Днес, 14 юни, в цялата страна, от 14.00 до 15.30 часа, автобусните превозвачи, членове на АИКБ, БСК и БТПП, проведоха предупредителен протест против Законопроекта за Българска автомобилна камара. 

По данни на браншовите организации, членове на АИКБ, БСК и БТПП в митинга през днешния ден са се присъединили 1800 рейса по 2480 написания в 32 града, измежду които: Перник, Варна, Благоевград, Търговище, Петрич, Добрич, Сандански, Пловдив, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Лом, Вършец, Берковица, Исперих, Омуртаг, Поморие, Дулово, Търново, Гоце Делчев, Смолян, Шумен и др. 

Няма информация ръководещите да са подхванали стъпки за отдръпване на законопроекта все още, което е причина да се пристъпи към организацията на мащабен ефикасен митинг, плануван за 25 юни т.г., в София, оповестиха от БСК. Очаква се в него да се включат 750 пътнически рейса. Готовност да се включат в митинга с 200 камиона имат и компаниите от товарните транспорти.

" В взаимозависимост от това какво разрешение ще получим от Столична община, на гърба на храма " Александър Невски " и пред Парламента ще бъдат паркирани сред 50 и 100 рейса. Останалите до 750 ще бъдат подредени по бул. " Цариградско шосе ", докъдето доближат. Точно в 11 часа ще тръгне шествието от " Александър Невски ", което ще мине по жълтите павета, пред Президентството, Министерския съвет, по бул. " Мария Луиза " за Централна автогара, където ще завърши. Същия маршрут е и на шествието, което ще бъде извършено на 28-и юни. ", заяви за БНР Ивайло Константинов от Сдружението на автобусните превозвачи:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР