Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици

...
Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и ученици
Коментари Харесай

Младежи от Асеновград изразиха таланта си в изложба с фотографии

Над 40 фотографии, сътворени от общо петима студенти и възпитаници в Математическата гимназия в Пловдив, са събрани във фотоизложба в Асеновград. Събитието е първото от поредност, носеща името " Ние сме тук " и инициирана от " Театрална работилница за фантазии ".
Снимките са съвсем натурални, обработката им е в доста дребен аспект, обясниха за Actualno.com основателите. Младите фотографи, събрали фото изкуството в експозиция, са на възраст сред 17 и 23 години.
ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА!
Идеята е зародила напълно непринудено. Главната ѝ цел са младежите и концепциите им в разнообразни аспекти – изкуство, просвета и всичко, което им е забавно. Задачата е да се подкрепи развиването на уменията на надарени младежи.
В " Ние сме тук " няма да може да взе участие всеки, показаха основателите и реализаторите на самодейността. Идеята е да се усилва броят на мероприятията с качествено наличие, да се избяга от незначителност и комерсиализъм и светът да бъде показан подобен, какъвто го виждат младежите.
" Роля на " Театрална работилница за фантазии " и доста другари в този миг е да даде на младежите основата, с която да разгърат гения си. Целта е не ние, а те да са на напред във времето. Но, с цел да се случи това, младежите имат потребност от нас. Искаме тази връзка сред поколенията да бъде мощно скрепена и да има последователност ", показа Изабела Шопова, част от организационния екип.
Поредицата " Ние сме тук " стартира с фотоизложба, тъй като е по-лесно за осъществяване и това е метод младите да изразят себе си. Името на самодейността е определено, първо, поради новото място на " Театрална работилница за фантазии ". Допреди няколко месеца феновете артисти правиха активността си в НЧ " Родолюбие ". И второ, наименованието " Ние сме тук " е отдадено точно на младежите, които желаят да останат и да се развиват в Асеновград. " Нека да им дадем думата и правото да покажат какво могат, щом са тук. Да не демонстрираме единствено грозните неща ", уточни Шопова.
Следващото събитие от поредицата към този момент е в развой на подготовка. То ще бъде обвързвано със сериозна научна работа, по която професори, учени и младежи работят дружно. Те ще се опитат да я показват пред асеновградчани по един наличен метод. За експозицията не е заложена тематика. Всеки от създателите е решил самостоятелно какво да показа. Част от творбите показват човешки страсти, други демонстрират хубостта на природата към нас, а трети ни срещат с непознати кътчета от България.
" Колкото повече ние преглеждаме фотографиите, толкоз повече в действителност виждаме света на всеки един от тях – техния свят, на младите. А той, оказа се, не е друг от нашия. Нито от този, който е бил преди нас. Просто техният взор е друг. Само погледът, светът е същият ", сподели в умозаключение Изабела Шопова.
Куратор на изложбата е Георги Сердарев, а механически реализатор - Георги Чакъров, които безплатно са отдали труда си за идеята на младежите от Асеновград. Експозицията е ситуирана в някогашния Военен клуб, като тя може да бъде прегледана гратис от понеделник до петък от 10:00 ч. до 13:30 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч., както и в събота – от 10:00 ч. до 13:00 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР