Над 40 души загинаха при самоубийствен атентат в Кабул. Ранените

...
Над 40 души загинаха при самоубийствен атентат в Кабул. Ранените
Коментари Харесай

Атентат с десетки жертви в Кабул

Над 40 души починаха при гибелен атентат в Кабул. Ранените са десетки. Атентаторът се е взривил в зала за сватбени тържества, употребена за религиозно честване. До момента никой не е поел отговорност за детонацията.

Атентаторът самоубиец е съумял да се взриви в самата зала, по време на религиозната гала в Кабул. Стотици улеми - мюсюлмански богослови, са пристигнали от цялостен Афганистан, с цел да празнуват рождения ден на пророка Мохамед, честван от мюсюлманите по света. По време на церемонията е имало и аудитория. Смята се, че в залата са участвали към 1000 души.

Не за първи път афганистанските богослови са обект на офанзива. През юни, още веднъж в Кабул, беше осъществен гибелен атентат по време на събиране, на което Съветът на улемите разгласи тези атентати за неразрешени от ислямския закон и прикани за мир. Мирът в Афганистан наподобява мираж при честите набези на талибаните и джихадистите от " Ислямска страна ". През септември при атентат в спортна зала бяха убити 26 души. Този път цел на офанзивата беше общественост от хазарското малцинство в Афганистан, които са шиити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР