Над 4 от 10 медии в Афганистан са били закрити,

...
Над 4 от 10 медии в Афганистан са били закрити,
Коментари Харесай

Талибаните са закрили поне 4 от всеки 10 медии

Над 4 от 10 медии в Афганистан са били закрити, откогато талибаните взеха властта през август. Това стана ясно от изследване на неправителствената организация „ Репортери без граници “ и Асоцияцията на афганистанските самостоятелни публицисти.

Талибаните на 15 август, малко преди западните войски да се отдръпват дефинитивно от страната. Оттогава новата власт постанова редица репресии, измежду които и ограничавания на свободата на медиите.

Според изследването демонстрират също, че на близо 60% от работещите в медийната среда към този момент не е разрешено да работят. От общо 10 790 души при започване на август в бранша са останали едвам 4 360, като огромна част от съкратените са дами.

Общият прой на медиите преди ръководството е бил 543, до момента в който към края на ноември те са 312. Това се равнява на 43 % спад в границите на няколко месеца, като пострадали сяа най-вече локалните медии.

Освен закриване се следи и смяна в програмата на редица частни медии. От септември те започнаха да излъчват само пропагандни материали в интерес на новата власт.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР