Над 4 млрд. лв. ще бъдат средствата по оперативна програма

...
Над 4 млрд. лв. ще бъдат средствата по оперативна програма
Коментари Харесай

Над 4 млрд. лв. ще бъдат средствата по програма Развитие на човешките ресурси

Над 4 милиарда лева ще бъдат средствата по оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " за идващия програмен интервал 2021-2027 година Третият програмен интервал ще премине под знака на увеличаващите се потребности на стопанската система от цифрова промяна, като първичните планове са за инвестиция от 500 млн. лева, ориентирани към цифровата просветеност. Програмата за Храните също ще бъде увеличена с към 70 %, а над 370 млн. лева се чака да са средствата за най-нуждаещите се.

"В Министерство на труда и обществената политика към този момент започва дейната работа по подготовката на идващия програмен интервал за ОПРЧР – 2021–2027 година Ресурсът на програмата ще бъде повишен с към 70%, което значи, че жителите в България ще имат достъп до над 4 милиарда лева По време на първия и втория програмен интервал над 2.5 млн. български жители са получили опция за по-добро обучение, подготовка, реализация, започване на личен бизнес и обществено включване в общността. През третия ще наблегнем върху работата с продължително безработните лица, а акцентът ще бъде тяхното консолидиране на пазара на труда ", разяснява зам.социалният министър.

Над 350 млн. лв. е цената на разплатените средства към общините от програмата на този стадий, което ги прави главен сътрудник при реализирането на европейските средства и политиките в обществената сфера.

"Развитие на човешките запаси " е първата оперативна стратегия, посредством която България стартира да получава поддръжка от европейските структурни фондове през 2007 година. За двата програмни интервала са утвърдени общо 215 интервенции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР