Над 4 млн. деца са изпаднали в бедност в Източна

...
Над 4 млн. деца са изпаднали в бедност в Източна
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: 2 от 3 украински деца е трябвало да напуснат дома си

Над 4 млн. деца са изпаднали в беднотия в Източна Украйна. Увеличението на бедните по отношение на 2021 година е с 19%, се споделя в отчета на Организация на обединените нации. Според Нина Сорокопуд, експерт " Комуникации " на УНИЦЕФ, в Украйна половин милион деца с изключение на тези 4 млн. ще са под чертата на беднотия.

" 2 от 3 украински деца е трябвало да напусне дома си. Срещнах се с хора, които са изгубили всичко и са избягали в България. Те са под спокойно небе и са по-спокойни. УНИЦЕФ е в Украйна от 1996 година, в този момент засилихме активността си и опитваме да помогнем на най-уязвимите - децата. От началото на войната повече от 4 млн. души имат по-добра здравна помощ. Помагаме и с образованието на децата. Повече от 400 000 деца получиха образователни материали, работим за достъп до пречистена вода и хигиенични условия. Сега те имат потребност от топли облекла ", уточни тя. И добави, че преди месец УНИЦЕФ е доставила облекла за 70 000 деца в Украйна.

" Където каналите за връзка с по-добре, местим децата. Помагаме на учебните заведения със средства за дърва и запаси. Децата би трябвало да имат достъп до качествено обучение. 3,5 милиона деца отпътуваха зад граница, близо толкоз останаха. Някои фамилии нямат запас да си купят даже билет до България, с цел да избягат. Българският народ даде огромна помощ на украинските бежанци ", акцентира Сорокопуд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР