Над 4 милиона и двеста хиляди лева са постъпили в

...
Над 4 милиона и двеста хиляди лева са постъпили в
Коментари Харесай

В дарителската сметка на Здравното министерство са постъпили над 4 млн. лева

Над 4 милиона и двеста хиляди лв. са постъпили в дарителската сметка на Министерството на здравеопазването към 29 април, оповестяват от ведомството. За над милион и триста хиляди лв. има експлицитна воля на донорите. От тази сума над 100 и двайсет хиляди лв. са предоставени на лечебни заведения, а милион и 200 хиляди лева са за Националния център за заразни и паразитни заболявания.

Сумата от близо три милиона лв., за която няма изразена експлицитна воля на донорите, ще бъде употребена за закупуване на защитни дрехи за многократна приложимост, защитни очила, медикаменти, инсталация, проби, персонални защитни средства, консумативи и други, след координиране с Националния действен щаб.

В DMS сметката на Здравното министерство са постъпили 385 хиляди лева досега, с които са били купени три респиратора за регионалните лечебни заведения в Монтана, Силистра и Шумен.

По бюджетната сметка на ведомството на Кирил Ананиев са постъпили над един милион и половина лв. от заплатите на депутатите, министрите и политическите кабинети. Те са разпределени към районните здравни инспекции за проби.

Министерството на здравеопазването е получило и дарения в натура от Китай на защитни средства, медикаменти и проби.

Две хиляди души на първа линия в битката с ковид са получили по 1000 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР