Над 4 100 са извършените проверки за спазването на задължителната

...
Над 4 100 са извършените проверки за спазването на задължителната
Коментари Харесай

7 производства и 34 преписки след проверки за спазването на карантината в София

Над 4 100 са осъществените инспекции за спазването на наложителната 14-дневна карантина на територията на Софийска област от началото на изключителното състояние до в този момент, оповестиха от Софийската окръжна прокуратура. За същия интервал за съблюдаване на заповедите на министъра на опазването на здравето са били тествани близо 2 700 търговски обекта.

1 327 са били тестваните карантирани лица. За нарушаване на противоепидемичните ограничения са били формирани 7 досъдебни производства и 34 прокурорски преписки.

След осъществените под надзора на Софийската окръжна прокуратура и 9-те районни прокуратури към нея взаимни инспекции на търговски обекти от органите на Областната дирекция на вътрешните работи - София, Регионалната здравна ревизия и други контролни органи, са били формирани 73 акта за административни нарушавания, свързани с противоепидемичните ограничения.

За тях е планувано наказване санкция в размер 5 000 лв., прецизират от държавното обвиняване. Проверките на търговски обекти, публични места и на лица, сложени под карантина, ще продължа

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР