Над 4,1 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и

...
Над 4,1 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

МРРБ дава 4,1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините

Над 4,1 млн. лева обезпечава Министерството на районното развиване и благоустройството за разработване на общи устройствени проекти на общините през 2018 година Редът и изискванията за достъп до този запас са одобрени от министър Николай Нанков, оповестиха от ведомството.

Съгласно Закона за устройство на територията на министъра на районното развиване и благоустройството е предоставено разпределянето на средствата от държавния бюджет, които се плануват за финансово подкрепяне изработването на общи устройствени проекти.

В сходство с утвърдените Ред и условия Министерство на регионалното развитие ще предприеме дейности за финансово подкрепяне на общините, които са кандидатствали след 2016 година за финансово подкрепяне изработването на задачи и планове на ОУПО. Допуска се финансиране по подписани контракти с определен реализатор след 2014 година, чието осъществяване (действие) не е завършило.

Одобрените Ред и условия и приложението към тях са налични на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие в раздел „ За потребителя “ – „ Нормативни актове “ – „ Общи устройствени проекти “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР