Над 38 000 души у нас използват социални услуги от

...
Над 38 000 души у нас използват социални услуги от
Коментари Харесай

Над 38 000 души у нас използват социални услуги от различен тип

Над 38 000 души у нас употребяват обществени услуги от друг вид, само че в 47 общини въобще не оферират финансирани от страната помощни действия. Това уточни общественият министър Бисер Петков по време на семинар за Закона за обществените услуги, който към момента е в развой на публично разискване.

Един от целите на законопроекта е да се ускори публично-частното партньорство, с цел да се сътвори конкуренция сред частните снабдители на такива услуги и качеството им да се увеличи. До момента са подписани 184 контракта с организации от неправителствения бранш, които оферират такава помощ. Според Петков е нужен по-добър надзор в бранша. В държавния бюджет са планувани повече средства за обществени услуги.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: За идната година са планувани 264 млн. в бюджета на страната. Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика: Това е забележителен растеж спрямо предходната година - към 20%. В част от случаите е повишен стандартът най-вече за резидентните услуги, защото те са най-скъпи. По-ниско е нарастването от 5-6% за дневните услуги.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР