Над 3700 военни ще участват в традиционния парад по повод

...
Над 3700 военни ще участват в традиционния парад по повод
Коментари Харесай

Франция отбелязва с военен парад своя национален празник

Над 3700 военни ще вземат участие в обичайния церемониал във връзка Деня на завладяването на Бастилията - националния празник на Франция, съобщи Франс прес.
 
Парадът по традиция ще се организира на бул. " Шан-з-Елизе " в сектора сред Триумфалната арка и площад Конкорд. Това ще бъде първият боен церемониал за френския президент Еманюел Макрон, определен през май, а негов почетен посетител ще бъде американският президент Доналд Тръмп.
 
В парада ще вземат участие над 210 единици мобилна техника, 240 коня на Републиканската армия, 29 хеликоптера на армията, жандармерията и гражданската сигурност.
 
В небето на Париж ще преминат 63 военни самолета. Сред тях ще има 9 Алфаже на френските военновъздушни патрули и 6 Еф-16 на американските военновъздушни патрули, както и два изтребителя по технологията стелт Еф-22. В парада ще вземат участие и 145 американски военнослужещи. За последно преди 17 години американски военни са взели участие в парижкия церемониал.
 
Темата на парада ще бъде " Оперативни дружно ", което символизира уговорката на френската войска паралелно до силите за сигурност (полиция и жандармерия) в страната и до съдружниците й от НАТО и интернационалната антиджихадистка коалиция зад граница.
 
1200-те френски военни, участващи в интервенция " Шамал " против ИД, ще бъдат показани на парада от отряд от 114 военнослужещи и от въздушна група, включваща изтребител Рафал, изтребители Еф-22 и изтребител Мираж.
 
Като израз на отдаване на респект към участвалите в Първата международна война, в която бронирана техника бе употребена за първи път, при започване на парада ще преминат танкове и военни камиони от това време паралелно до актуалните им еквиваленти.
 
С присъединяване на американски военни в парада пък се отбелязва стогодишнината от включването на Съединени американски щати в първия боен световен спор. В края на парада ще бъде отдадена респект на жертвите на атентата от 14 юли предходната година в Ница, като боен оркестър ще изсвири химна на града " Nissa la Bella ".
 
Заради високата терористична опасност ограниченията за сигурност ще бъдат затегнати. За първи път ще има и разследващ дрон Рипър, който ще изпраща фрагменти от региона на парада. За сигурността ще се грижат 3500 служители на реда и жандармеристи, подпомагани от 2500 пожарникари. За целия Парижки регион ще са мобилизирани сред 2600 и 2900 служители на реда и жандармеристи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР