Над 350 природозащитници и скаути участваха в почистването на 10

...
Над 350 природозащитници и скаути участваха в почистването на 10
Коментари Харесай

400 чувала с отпадъци събраха природозащитници и скаути от 10 водоема в България

Над 350 природозащитници и скаути участваха в почистването на 10 водоема в България. Инициативата е на организацията WWF и цели ангажирането на младежите в опазването на природата.

12 скаутски клуба от цяла България дружно с природозащитници и доброволци почистиха сектори от бреговете на реките Искър, Дунав, Камчия, Черна, Батова, Миковска, Тученишка, както и на Шабленското езеро. В почистването река Русенски Лом се включи и локалният клуб по кану-каяк, оповестиха от WWF.

Природозащитниците събраха 400 боклуци. Това са били най-много пластмасови чаши и бутилки, кенчета от газирани питиета, фасове, найлонови пликове, текстилни боклуци и части стереопор. На брега на река Искър до Долни Пасарел обаче те са намерили гуми от камион и лек автомобил, раздрънкан на части.

" Сред най-често срещаните боклуци бяха мокрите кърпички. Може би хората не знаят, че те в действителност не се разграждат. Нека да не ги изхвърляме в природата ", прикани ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова. " Почистването на околната среда е ангажимент на всеки един от нас. Оптимистичното е, че от ден на ден хора стартират да го осъзнават. И това се вижда от обстоятелството, че множеството от отпадъците, които извадихме, са били изхвърлени преди години ", приключи тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР