Над 350 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж.

...
Над 350 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж.
Коментари Харесай

350 снегорина са изкарани по пътищата

Над 350 машини почистват републиканските пътища в регионите със снеговалеж. Най-интензивен е в Софийска област и Родопите - в областите Смолян и Пазарджик. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия. Очаква се към обяд прекъсване на преваляванията и намаляване на температурите, което е причина за замръзване по усойните места. Необходимо е водачите да карат със съобразена скорост и нараснало внимание.

Без ограничаване е прекосяването през високопланинските проходи " Републиката ", " Ришки ", " Котленски ", " Печинско ", " Айтоски”, " Обзорски”, " Рожен " и " Предел ". За всички типове транспортни средства е неразрешено прекосяването през " Троянски ". Забранени за МПС над 12 т е придвижването през " Превала ", " Петрохан " и " Шипка ". През " Вратник” и " Твърдишки " е лимитирано прекосяването за камионите над 10 т, а през " Дюлински” и " Пампорово” за МПС над 3,5 т.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР