Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална програма

...
Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална програма
Коментари Харесай

Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална програма Детско здраве Пирогов

Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална стратегия Детско здраве Пирогов. Водещите експерти от университетската незабавна болница са в града по покана на кмета доктор Юлиян Найденов.

Във високо специализиланите профилактични прегледи се включиха ортопедите проф. Асен Балтов -директор на Пирогов и доктор Ели Иванова, шефът на УНГ отделението доктор Асен Меджидиев и доктор Александър Ников; детският хирург доктор Георги Балканджиев, неврохирургът доктор Георги Юруков, кардиологът доктор Галина Тодорова, офталмологът доктор Лариса Пенева, урологът доктор Симеон Андреев и експертът по образна диагностика доктор Ваня Страхинова.



Проф. Балтов и доктор Меджидиев дадоха обещание, че екипът ще се върне още веднъж в Силистра, с цел да извърши продължаващо следене на положението на пациенти, при които са установени проблеми. Обобщен разбор на здравословните проблеми, които са установени от екипа, ще бъде изпратен до сътрудниците в Силистра, с цел да са осведомени какво са записали детските експерти от Пирогов.



До този миг в границите на Национален парк Детско здраве Пирогов са прегледани над 16 000 деца от цялата страна. Следващият град, който ще посети екипът ни е Хасково. Там лекарите ще преглеждат през месец юли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР